Davy Pröpper blijft vaste waarde bij PSV: 'Ik heb het hier naar mijn zin'

14 juli 2016 om 18:58
nl
Davy Pröpper heeft zich in één seizoen bij PSV laten gelden als een cruciale schakel op het middenveld. Precies een jaar geleden kwam hij over om Georginio Wijnaldum op te volgen. Halverwege het trainingskamp van PSV aan het Meer van Genève meldde Pröpper zich toen bij zijn nieuwe club. Inmiddels staat zijn naam op veel lijstjes van internationale scouts.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Bijna probleemloos maakte hij de overstap van Vitesse naar PSV. Waar veel spelers moeite hebben met de overstap van een subtopper naar een topclub, verliep die overgang voor Pröpper schijnbaar probleemloos.
"Vorig jaar kwam ik aan met de wil om te laten zien wat ik kan en volgens mij is dat goed gelukt. Ik was er ook niet mee bezig dat zo'n overstap lastig zou kunnen worden. We zijn nu een jaar verder en we hebben daarin onder meer een mooie prijs (de landstitel) gepakt."
Geen transfergeruchtenDavy Pröpper was al snel een onomstreden speler in de basis van PSV. De middenvelder imponeerde in tal van Champions League-wedstrijden, waaronder die op Old Trafford tegen Manchester United. Hij veroverde ook weer een plaats in de selectie van Oranje. Toch valt zijn naam nauwelijks in de dagelijkse stroom transfergeruchten. Pröpper zegt daar na pas één jaar PSV ook niet echt mee bezig te zijn.
"Ik zoek het niet op, want ik heb het hier naar mijn zin. Als er wat komt moet je daar altijd wel over nadenken, maar ik heb het gevoel dat ik hier lekker blijf."
Vader geworden, maar géén EKDavy Pröpper werd deze zomer vader. Daarom was hij veel thuis en heeft hij ook het EK op de voet kunnen volgen. Met gemengde gevoelens.
"Dat was lastig, want daar wil je als voetballer natuurlijk bij zijn. Ik denk zeker dat als wij daar waren geweest we hadden kunnen meedoen. Maar dat is moeilijk praten, achteraf."
Zin in nieuw seizoenEn dus gaat de blik vooruit. Kersverse vader en zin in een nieuw seizoen. Vermoedelijk gewoon bij PSV en dus ook weer het vooruitzicht op Champions League-voetbal. "Alles gaat op dit moment bij mij zoals het moet. Op naar een nieuw seizoen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!