Neergeschoten Grad Damen komt vrij om te revalideren

14 juli 2016 om 19:41
nl
Bredanaar Grad Damen (41) die in april werd neergeschoten door een arrestatieteam wordt vrijdag vrijgelaten uit de cel. Dat heeft de rechtbank in Breda donderdagmiddag besloten. Volgens zijn advocaat heeft Damen dringend behoefte aan medische zorg.
Profielfoto van Joachems Willem Jan
Geschreven door
Joachems Willem Jan

De verdachte werd op 13 april op het woonwagenkamp aan de Pietersberg in Breda, waar hij woont, beschoten door de politie. Hij werd op verschillende plekken door politiekogels geraakt: in onder meer handen, elleboog en wang, zegt zijn advocaat Joost Loevendie.
Vuurwapens in handenUit politieonderzoek blijkt dat de verdachte twee vuurwapens in zijn handen had en dat agenten daarom het vuur op hem openden. Zijn advocaat Joost Loevendie zegt dat hij 'goed is weggekomen'. Donderdag maakte het openbaar ministerie bekend dat de agenten niet strafrechtelijk worden vervolgd.
ZIE OOK: Arrestatieteam wilde Grad Damen oppakken voor bezit vuurwapens, politiekogel uit ledemaat gehaald
Mogelijk gevolgdOp de tussentijdse zitting donderdagmiddag bracht de advocaat een incident ter sprake dat mogelijk verband houdt met de politieinval. Grad Damen merkte dat hij gevolgd werd door onbekenden en hij zou zich daarom hebben bewapend.  
De rechtszaak over de politieinval die daarop volgde, wordt op 6 oktober inhoudelijk behandeld door de rechtbank in Breda. Grad Damen is aangeklaagd voor het bezit van een pistool en revolver, bijbehorende patronen en voor bedreiging van de politiemensen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.