Tilburgers balen van volle containers: 'We zén er mee genaaid' - Omroep Brabant

Tilburgers balen van volle containers: 'We zén er mee genaaid'

14 juli 2016 om 20:16
nl
Naast Pokémon Go en de muggen, gaat het in Tilburg vooral over het nieuwe afvalbeleid van de gemeente. De container wordt niet meer iedere week, maar één keer per twee weken geleegd. De Tilburgers zijn al een petitie gestart, want de meesten balen er goed van.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Die is in een paar uur bijna 800 keer getekend. Ook een sketch van de fictieve stadsbewoner Eugene Tilburg over het containerprobleem wordt massaal bekeken. "We zén er mooi mee genaaid mee ons maaienresort hier in Tilburg", zo vindt Eugene. [Facebook:body:https://www.facebook.com/100011813052272/posts/159956904408077]Veel mensen zeggen op Facebook dat ze walgen van de maden in de container en de vliegen in de tuin. Ook de smerige stank is voor velen een grote ergernis.
StinkbakRaadslid Hans Smolders snapt het beleid niet. Hij is wel voor afval scheiden, maar je moet er volgens hem niet in doorslaan. "Dit moet je echt niet willen. Die stank in de GFT bak. Als je hem een keer vergeet te legen door bijvoorbeeld vakantie staat die stinkbak vier weken in de tuin. Ik denk dat het draagvlak van de burgers hierdoor ernstig wordt aangetast."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.