Stef Clement laat zich zien in bizarre etappe naar Mont Ventoux

14 juli 2016 om 19:11
nl
Stef Clement heeft vandaag een hoofdrol gespeeld in de ingekorte etappe naar de Mont Ventoux. De wielrenner uit Made kwam als vierde over de meet achter winnaar Thomas de Gendt. De etappe werd ontsierd door een bizarre valpartij, waarbij Gele truidrager Chris Froome een hoop tijd verloor.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

Clement was betrokken bij een vroege ontsnapping van een groep dertien renners. Die kwam als eerste aan bij de voet van de Mont Ventoux, waarna de ene na de andere renner moest lossen op de beklimming.
Ook Clement kon het tempo van de Belgen De Gendt en Pauwels niet bijhouden, maar verloor uiteindelijk slechts 40 seconden op de winnaar. Serge Pauwels eindigde als tweede. De Spanjaard Daniel Navarro werd vlak achter Pauwels derde.
Bizarre ontknopingDe etappe kende een bizarre ontknoping. Gele truidrager Christopher Froome verloor vlak voor de finish een hoop tijd door een val die werd veroorzaakt door iets te enthousiaste wielerfans. Uiteindelijk besloot de jury Froome dezelfde tijd te geven als Bauke Mollema, waardoor de Engelsman in het geel blijft. Mollema schuift door naar de derde plaats in het algemeen klassement.
Etappe ingekortDoor de harde wind op de top van de Mont Ventoux werd de etappe met enkele kilometers ingekort. De finishstreep was halverwege de legendarische berg getrokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.