Doelman Hidde Jurjus van De Graafschap naar PSV: 'Kans uit duizenden'

15 juli 2016 om 09:31 • Aangepast 21 november 2020 om 08:55
nl
PSV heeft zich vrijdag versterkt met de 22-jarige keeper Hidde Jurjus. De talentvolle doelman komt van De Graafschap en zette vrijdagmiddag zijn handtekening onder een contract voor vijf jaar bij de landskampioen uit Eindhoven.
Profielfoto van Peter de Bekker en Bram Beenen
Geschreven door
Peter de Bekker en Bram Beenen

Jeugdinternational Jurjus maakte afgelopen seizoen veel indruk onder de lat bij De Graafschap. Technisch manager Marcel Brands van PSV legde vrijdag uit dat de transfer in een stroomversnelling raakte omdat derde doelman Luuk Koopmans door een schouderblessure enkele maanden is uitgeschakeld.

Wachten op privacy instellingen...

Lijstje“We hadden Hidde al langer op ons lijstje staan. Door de blessure bij Luuk Koopmans hebben we snel gehandeld. Jeroen Zoet en Remko Pasveer zullen ook niet eeuwig bij PSV blijven, dus hiermee hebben we vast een voorschot op de toekomst genomen'', zei Brands.
“Twee dagen geleden hoorde ik voor het eerst over de interesse en nu sta ik al hier'', reageerde de verheugde Jurjus. “Het is een hele mooie stap voor mij. Het is voor langere tijd en ik krijg een goede kans me verder te ontwikkelen.''
De doelman spreekt 'van een kans uit duizenden'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.