Cijfers zijn maar cijfers: gemeente Eindhoven gaat op zoek naar echte verhalen

15 juli 2016 om 10:05
nl
In de computers van de gemeente Eindhoven staan ontelbaar veel getallen. Uit deze data kun je opmaken hoeveel mensen bijvoorbeeld een bijstandsuitkering hebben. Maar getallen zijn maar getallen. Daarom stuurt de gemeente een bus de wijken in om de verhalen achter die cijfers op te tekenen.
Profielfoto van Langenhuijsen Ellen
Geschreven door
Langenhuijsen Ellen

“We nodigen mensen uit hun verhaal te vertellen. We zijn benieuwd naar hun ervaringen in de wijk. Wat gaat goed, maar we willen ook weten wat minder lekker loopt”, vertelt projectleider Linda Vlassenrood van DATAstudio.
EvaluatieDe gedeelde verhalen worden opgeschreven en komen online. Vervolgens worden de verhalen geëvalueerd. De projectleider: “Eind september gaan we met een aantal ambtenaren van de gemeente kijken wat de verhalen hebben opgeleverd. Misschien kunnen we op een andere manier beleid maken.”
Krijgen we met alle cijfers die al bekend zijn geen overkill aan verhalen? Nee, vindt Vlassenrood. “Cijfers zijn maar cijfers. Onderwerpen als eenzaamheid of hoe mensen met elkaar leven zijn niet in cijfers uit te drukken. We willen dichter bij de mensen komen, kijken wat ze bezighoudt. Deze informatie ontbreekt vaak, waardoor het voor de gemeente moeilijk is om dichterbij te komen.”
In gesprekVan 11 tot en met 16 juli gaan de mensen van DATAstudio met inwoners van de wijken Woenselse Heide en De Tempel in gesprek. Vlassenrood: "We staan die week met een bus in het Henri Dunantpark. Mensen kunnen langskomen, maar we zullen hen vooral op straat, in de wijk, uitnodigen voor een afspraak. De bus staat tot en met zaterdag in het Henri Dunantpark in Eindhoven en zal de komende maanden ook in andere wijken opduiken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.