Klaas Otto, ex-leider No Surrender, langer vast voor brandstichting, afpersing en witwassen

15 juli 2016 om 14:22
nl
Klaas Otto uit Bergen op Zoom, oprichter en voormalig leider van motorclub No Surrender, blijft voorlopig vastzitten. Ook de voorlopige hechtenis van zijn rechterhand, Janus de V. is met twee weken verlengd. Dat heeft de rechtbank in Breda vrijdag beslist.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Justitie ging met succes in beroep tegen de beslissing van de rechter-commissaris van vrijdag 8 juli. Volgens die beslissing zou zijn voorlopige hechtenis worden geschorst. Otto zit sinds dinsdag 5 juli vast op verdenking van afpersing, brandstichting en witwassen. Voor die verdenking blijft hij nu langer vastzitten.
Geen contact met buitenwereldHij blijf in beperkingen. Dat wil zeggen dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. Het Openbaar Minister wil hem ook langer vasthouden, zodat hij het onderzoek niet kan tegenwerken. "Hierbij kun je denken aan het onder druk zetten van getuigen of het uitwissen van sporen."
Afgelopen woensdag werd de Bergenaar op verzoek van het landelijk parket in zijn cel opnieuw aangehouden. Hij zou ook verdacht worden van het beramen van een liquidatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.