Video

Honderden tijdelijke bewoners arriveren in Tilburg; het kermisdorp verrijst

15 juli 2016 om 18:44 • Aangepast 21 november 2020 om 08:54
nl
"Ik ben maar even uitgestapt voor een bakje koffie." Voor de ingang van evenemententerrein Het Laar staat vrijdag een flinke file van caravans, woonwagens en vrachtwagens. De Tilburgse kermis is weer in zicht. En dus verrijst buiten het stadscentrum traditiegetrouw het 'kermisdorp', de tijdelijke thuisbasis voor honderden exploitanten en hun gezinnen.
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka
Wachten op privacy instellingen...

Op het terrein staan tientallen wagens al op hun plek. Het gebrom van stofzuigers komt naar buiten. Onder luifels worden terrasjes ingericht. Kinderen sjezen rond op fietsjes. "Het lievelingsnichtje van mijn dochter staat ook hier. Daar is ze natuurlijk meteen naartoe gefietst."
Veel bekenden gezichtenVrijdag hebben de kinderen de tijd om het terrein te verkennen. Maandag zitten ze weer in de schoolbanken van de reizende school. Die bestaat uit meerdere wagens aan de rand van het kermisdorp. Een juf is daar druk bezig om de wagens om te toveren in leslokalen. "Ik ben de school aan het uitpakken ja. Als alle exploitanten zijn gearriveerd, hebben we hier straks 33 kinderen om les te geven."

Wachten op privacy instellingen...

Wat geldt voor de Tilburgse kermis, geldt ook voor het Tilburgse kermisdorp. Groter vind je ze in Nederland niet. "Mijn ouders en mijn boer zijn hier ook. En heel veel andere bekenden." De eigenaar van de Kamelenrace stond tot en met woensdag op de zomerkermis in Helmond. "Die is nu afgelopen en dat geldt ook voor andere kermissen, die in Dongen bijvoorbeeld. Daarom is het meteen al druk op de eerste dag dat we in Tilburg terechtkunnen."

Wachten op privacy instellingen...

Buiten het evenemententerrein wordt de rij met wagens langzaam korter. "Nog een kwartiertje, dan staan we erop. Dan kunnen we gaan inrichten!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.