Onderzoek Party King Best leidt tot vondst machine voor 50.000 pillen per uur en vier aanhoudingen

15 juli 2016 om 16:32
nl
Bij een inval in een drugslab in Drenthe heeft de politie een pillenmaakmachine voor xtc gevonden. Daarnaast werden er veel verdovende middelen aangetroffen. Na de actie zijn vier mensen aangehouden.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

De actie komt voort uit het onderzoek ‘Explorer’. Dat werd gedaan naar het bedrijf Party King in Best, waar de politie in april binnen is gevallen. Het ‘horecaservicebedrijf’ bleek een dekmantel te zijn. Het pand in Best werd gebruikt als ontmoetingsplek voor criminelen.
Professioneel xtc-labBij de inval van afgelopen woensdag werd een huis met garage in Elim binnengevallen. Daar werd ‘een zeer professioneel’ xtc-lab aangetroffen. Het pand stond vol met vloeistoffen, halfproducten en eindproducten. De pillenmaakmachine die in het huis stond, had een productiecapaciteit van veertig- tot vijftigduizend pillen per uur.
Meteen na de inval in Drenthe werden twee mensen aangehouden in hun huis in Den Haag. Het gaat om een 43-jarige man en zijn 45-jarige vriendin. In dat huis vond de recherche zes kilo synthetische drugs en onderdelen voor een pillenmaakmachine.
Inval huis DrentheDe 43-jarige man die in Den Haag werd aangehouden bezit ook een huis in Zwartemeer (Drenthe). Daar werd in 2004 ook al een pillenmaakmachine in beslag genomen. Nu werd daar in de kelder een professionele hennepplantage gevonden. Daar zijn 720 planten en driehonderd stekjes in beslag genomen. Een 65-jarige vrouw en een 45-jarige Portugees zijn aangehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.