Video

Nichtjes uit Oirschot in Nice tijdens terroristische aanslag: 'We zijn aan de dood ontsnapt'

15 juli 2016 om 20:36
nl
Drie nichtjes uit Oirschot zijn donderdagavond aan de dood ontsnapt. Ze genoten van het vuurwerk in de Zuid-Franse badplaats Nice. Na afloop maakten ze een tussenstop bij hun verblijf. “Hadden we dit niet gedaan, dan hadden we voor ons leven moeten rennen”, vertelt de 25-jarige Mara van Kollenburg.
Profielfoto van Langenhuijsen Ellen
Geschreven door
Langenhuijsen Ellen

Bij de terroristische aanslag in Nice zijn donderdagavond zeker 84 mensen om het leven gekomen toen een 31-jarige Franse Tunesiër met een witte vrachtwagen op de mensenmassa op de drukke Promenade des Anglais inreed. Naar schatting zijn er honderd gewonden, onder wie 18 zwaargewonden. Er liggen ook zeker 50 kinderen in het ziekenhuis.
Bijkomen van de schrikOmroep Brabant sprak met Mara, die momenteel nog altijd in Nice zit samen met haar twee nichtjes Britt van Kroonenburg (20) en Roos van Roy (17). “We hebben een krankzinnig etmaal achter de rug. Het was zo heftig. Gelukkig gaat het goed met ons. We proberen op het strand een beetje bij te komen van de schrik.”
Het had niet veel gescheeld of de drie meiden konden hun verhaal niet meer vertellen. “We hebben donderdag naar het vuurwerk gekeken. Na afloop zouden we naar het feest hier in de buurt gaan. We liepen de menigte achterna, maar ik moest naar het toilet. Daarom maakten we een tussenstop bij ons verblijf. Twee minuten later hoorden we geschreeuw en schoten. Als we geen pauze hadden ingelast, hadden we moeten rennen voor ons leven. We zijn aan de dood ontsnapt.”
Akelig stilDe meiden zijn die avond niet meer naar buiten geweest. Pas de dag erna zagen zo hoe groot de ravage was. Mara: “Het is akelig stil op het plaats delict. Alles is afgesloten en het wemelt hier van de beveiliging en cameraploegen.” Als de meiden bij de moordplaats staan, beseffen ze hoeveel geluk ze hebben gehad. “Britt stelde nog voor langer op het strand te blijven omdat het superdruk op straat was. Gelukkig hebben we dat niet gedaan.”
De Brabantse meiden zijn niet van plan eerder naar huis te keren van hun vakantie. “Je moet iets. Het gewone leven gaat door. We zitten nu in ieder geval op de veiligste plek van heel de wereld.” Zondag keren de meiden terug naar Nederland.
[youtube:body:https://youtu.be/OvUcD01mjHQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.