Video

Nieuw monument Herculesramp 20 jaar na vliegramp onthuld

15 juli 2016 om 17:40 • Aangepast 21 november 2020 om 08:54
nl
Precies twintig jaar na de Herculesramp is in Eindhoven achter het Stadhuis een nieuw monument ter nagedachtenis van de slachtoffers onthuld. Dat gebeurde vrijdagmiddag onder grote belangstelling door burgemeester Van Gijzel van Eindhoven.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Er was al een monument voor de slachtoffers van de ramp op de Vliegbasis Eindhoven, maar dat is niet toegankelijk voor het publiek, omdat het op millitair terrein ligt. "Het is voor de nabestaanden belangrijk om een plek te hebben waar ze altijd terecht kunnen", zegt initiatiefnemer Tjerk Langman die in de gemeentepolitiek actief is voor de LPF.

Wachten op privacy instellingen...

TraumaVolgens Langman hebben sommige slachtoffers en hulpverleners de ramp twintig jaar later nog steeds niet verwerkt en hebben ze nog steeds hulp nodig. Bij de Herculesramp kwamen 34 mensen om het leven toen het toestel van het Belgische leger crashte bij de landing op de Vliegbasis Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...

Burgemeester van Gijzel noemt het monument zeer geslaagd. Ook hij is blij dat er nu een plek is waar de nabestaanden altijd naartoe kunnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.