Ruiten vernield van huis neonazi Johnboy Willemse - Omroep Brabant

Ruiten vernield van huis neonazi Johnboy Willemse

15 juli 2016 om 19:01
nl
De ruiten van de voordeur van neonazi Johnboy Willemse zijn vernield. Het voormalig lid van de extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) heeft aangifte gedaan bij de politie. Hij denkt dat zijn ruiten zijn ingeslagen omdat hij tegen de komst van asielzoekers is.
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

De politie heeft onderzoek gedaan naar de vernielingen, maar op dit moment is er echter 'geen daderindicatie' en de politie sluit daarom andere scenario's niet uit.
DemonstratiesWillemse heeft al meerdere demonstraties georganiseerd tegen de komst van asielzoekers en vluchtelingen met een verblijfsvergunning naar Oss. Zo liep hij eerder een 'protestmars' door de stad, waarbij hij leuzen schreeuwde als 'geen jihad in onze straat'.
De man uit Ravenstein was ook geregeld aanwezig bij protesten in de Schadewijk en de Krinkelhoek. Dat Willemse niet op asielzoekers zit te wachten, is de reden dat zijn ruiten nu zijn ingegooid, zo denkt hij.
Al meerdere ruiten vernieldEerder zijn er in Oss ramen vernield van huizen waar vluchtelingen in komen te wonen. Zo werd vorige week nog een raam ingeslagen in de Kuipers Rietbergstraat, waar drie mannelijke statushouders komen te wonen.
LEES OOK: In Oss mag niet meer in woonwijken worden geprotesteerd tegen vluchtelingen
Dit was de reden voor burgemeester Wobine Buijs om demonstraties in de woonwijken voortaan te verbieden. De burgemeester vindt dat 'vluchtelingen, zeker uit oorlogsgebied, zich veilig moeten voelen in Oss'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.