Ook als Barcelona zich meldt blijft Phillip Cocu gewoon bij PSV

16 juli 2016 om 08:59
nl
Samen met Ron Jans is Phillip Cocu inmiddels de langst zittende trainer bij een Nederlandse eredivisieclub. Dit wordt alweer het vierde seizoen bij de landskampioen en als het aan Cocu ligt, blijft hij nog wel even in Eindhoven.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Het begin was stroef en in zijn eerste jaar als trainer van PSV moest Guus Hiddink nog ingeschakeld worden om de 'rookie' bij te staan. Maar inmiddels begint Cocu aan zijn vierde seizoen bij PSV en heeft hij twee landstitels achter zijn naam staan. Bang dat zijn 'houdbaarheidsdatum' bij PSV al nadert, is hij niet.
'Bekijk het per jaar'"Dat moment is er pas als je het idee hebt dat jouw manier van werken niet meer aanslaat bij een ploeg of een club. Het is dus niet zo dat ik nu al zeg dat het over twee of drie jaar afgelopen zal zijn hier. Mits er resultaten en doelstellingen behaald worden, natuurlijk. Want daar word je op afgerekend. Ik bekijk het per jaar."
Het contract van Cocu bij PSV loopt nog tot 2019. Daarmee is hij dan nog geen Alex Ferguson, Foppe de Haan of Guy Roux, maar wie weet wat er daarna nog kan gebeuren.
"Ik denk niet of ik zó lang bij PSV zal blijven. Misschien komt er een moment dat ik me elders kan doorontwikkelen. Maar ik heb nu nog het gevoel dat ik meer dan genoeg ervaring bij PSV opdoe. Ook buiten het coach-vak."
Niet naar BarcelonaEn dus blijft Cocu voorlopig gewoon bij PSV. Zelfs als een club als Barcelona - waar Cocu al eerder als speler actief was - zich meldt.
"Ik heb onlangs m'n contract verlengd en me gecommitteerd aan PSV. Ik blijf gewoon hier."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.