Vluchten van Eindhoven naar Turkije gaan vooralsnog door

16 juli 2016 om 15:53
nl
De vluchten van Corendon vanaf Eindhoven Airport en Schiphol naar Turkije gaan zaterdag vooralsnog gewoon door. "Er is geen negatief reisadvies, dus vliegen we gewoon", vertelt directeur Atilay Uslu. Vrijdag werd een militaire coup gepleegd in Turkije. Zaterdagochtend leek de poging om de Turkse regering omver te werpen te zijn uitgedraaid op een mislukking.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

"We hebben alleen maar vluchten naar de kust en daar is helemaal niets aan de hand", legde Uslu vrijdagavond uit. "De mensen willen ook gewoon op vakantie. We krijgen nauwelijks annuleringen binnen."
5000 toeristenOp Eindhoven Airport staan zaterdag twee vluchten naar Antalya op het programma en één vlucht naar Gazipasa, in de buurt van Alanya. Vanuit Antalya komen ook twee vluchten aan in Eindhoven, net als een vlucht uit Gazipasa.
Corendon heeft momenteel 5000 Nederlandse toeristen in Turkije zitten en is van plan zaterdag 1510 toeristen naar dat land te vervoeren. Het bedrijf heeft echter twee toestellen gecharterd bij Transavia die niet zullen vertrekken.
Andere vliegtuigenUslu: "De 190 mensen die hiermee zouden vertrekken dreigen hierdoor gedupeerd te worden. Hetzelfde geldt voor 190 mensen die in Turkije op hun terugvluchten wachten. We zijn momenteel op zoek naar een oplossing door andere vliegtuigen in te zetten."
Luchtvaartmaatschappij Transavia had in verband met de couppoging in Turkije voor zaterdag alle ochtendvluchten vanaf Schiphol en Rotterdam The Hague Airport naar Turkse bestemmingen gecanceld, maar hervat de vluchten zaterdagmiddag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.