"Ren voor je leven, werd geroepen", angstige momenten voor Eindhovense in Turkije

16 juli 2016 om 17:41
nl
Ze heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag geen oog dichtgedaan. Tara Sharawi uit Eindhoven zat vast op het vliegveld van Istanbul toen daar paniek uitbrak vanwege de couppoging die daar plaatsvond.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Sharawi was op doorreis naar Egypte. "Ik zou 's nachts om halftwee vliegen", vertelt ze aan Omroep Brabant. "Maar die vlucht kon ik niet halen vanwege alles wat er gebeurde. Het was een grote chaos, niet normaal. Wat ik hier zag, heb ik in mijn hele leven nog niet meegemaakt. De angst en het verdriet om me heen... Dat was heel heftig."
ZIE OOK: Vluchten van Eindhoven naar Turkije gaan vooralsnog door
'Je voelde de ontploffingen'Toen ze met haar moeder en broer bij de luchthaven arriveerde, hoorde ze van de poging tot staatsgreep. "Maar wij dachten dat de onrust niet de luchthaven zou bereiken. Op een gegeven moment gingen we eten halen en toen hoorden we allemaal mensen ineens schreeuwen: 'Rennen, ren voor je leven'. Er werd met spullen gegooid en toen brak er paniek uit. Mensen vielen over elkaar heen en ik ben toen weggerend. Ik kon mijn moeder in de chaos niet meer vinden. Die ben ik snel gaan zoeken en daarna rennen, rennen, rennen." Intussen hoorde ze bommen inslaan. "Je voelde de ontploffingen door de ramen heen."
Zaterdagochtend bleek de staatsgreep mislukt. "Het is wat rustiger geworden", constateert Sharawi. 'Maar de angst heerst echt nog wel. Je ziet militairen buiten. Die waarschuwen je om tegen muren te gaan staan en niet in de buurt bij ramen te komen. Want daar kan op geschoten worden."
'Onwerkelijk'Wanneer ze weer kan vertrekken, weet ze niet. "Een aantal vluchten vertrekt, maar veel vluchten niet. Wij weten niet of onze vlucht erbij zit." Ze beseft zich nog niet goed wat er allemaal gebeurd is. "Dit zie je af en toe op tv. Onwerkelijk om zoiets mee te maken van dichtbij..."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.