Video

Duizend schoenen en 7 kilometer vlaggen: Mill maakt zich op voor eerste Vierdaagse in vijftig jaar

16 juli 2016 om 16:37 • Aangepast 21 november 2020 om 08:54
nl
Laarsjes, hakken, sneakers, sportschoenen, wandelschoenen en nog meer schoenen. Op de parkeerplaats achter het huis van Roy Mengerink uit Mill liggen honderden schoenen te wachten totdat ze zaterdagmiddag worden opgehangen in het dorp. Voor het eerst in vijftig jaar komt er weer een route van de Nijmeegse Vierdaagse door Mill en dat laten ze niet ongemerkt voorbij gaan.
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

"We willen Mill op de kaart zetten en toen kwamen we op het idee om het dorp te versieren met schoenen", legt Roy uit. De dorpsbewoners hebben de afgelopen tijd schoenen verzameld en die gebruiken ze nu als versiering. De schoenen komen in bundeltjes aan de lantaarnpalen in het dorp te hangen.

Wachten op privacy instellingen...

In totaal zijn er 980 schoenen verzameld. "Zelfs vanuit Duiven hebben mensen schoenen opgestuurd naar hier", vertelt Roy. Niet alle routes van de Nijmeegse Vierdaagse komen door Mill. Alleen de wandelaars van de 55 km doorkruisen op de laatste dag het dorp. "In iedere lantaarnpaal komen schoenen te hangen", vertelt Roy. "Dat kunnen de wandelaars niet missen."
Hulp genoegRoy is zaterdagmiddag niet alleen om al die 980 schoenen op te hangen. Buurman Jos helpt 's ochtends alvast met het maken van de bundeltjes en voor 's middags hebben al genoeg inwoners hun hulp aangeboden. En als er uiteindelijk tóch te weinig mensen zijn, weet Jos de oplossing. "Dan trekken we de mensen gewoon van het terras. Iedereen moet helpen want vanavond moet het klaar zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!