Zwemcoach Jacco Verhaeren koopt Tilburgse lichtbril om goud te winnen

16 juli 2016 om 18:22
nl
Zwemcoach Jacco Verhaeren heeft voor het complete Australische Olympische zwemteam speciale lichtbrillen aangeschaft van het Tilburgse bedrijf Propeaq. Jacco Verhaeren uit Rijsbergen is sinds januari 2014 bondscoach van Swimming Australia. De brillen, die voor betere prestaties en Olympisch goud in het zwembad moeten gaan zorgen, kosten de Aussies ruim twaalfduizend-euro.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Voor eigenaar en 'lichtdokter' Toine Schoutens van Propeaq is de bestelling van de Australian Dolphins de beste internationale reclame die je maar kunt krijgen. Op de Spelen worden de meeste zwemmedailles namelijk gewonnen door de Australiërs en door hun Amerikaanse concurrenten.
Nacht wordt dag Met de Propeaq-bril kunnen atleten de biologische klok positief beïnvloeden en reguleren met ingebouwd licht en filters. In Rio is een aanpassing van de biologische klok nodig omdat de zwemfinales pas tegen middernacht worden gezwommen en atleten pas rond drie uur 's nachts naar bed zullen gaan.
De bril moet ervoor zorgen dat de Australische zwemmers 's avonds niet gapend, maar klaarwakker en geconcentreerd op het startblok staan.
Beter slapen betekent beter presterenIn de Australische media zegt Verhaeren dat de bril er ook voor kan zorgen dat de zwemmers sneller in slaap zullen vallen. "Met het gebruik van een App zijn zwemmers ook in staat om hun eigen bril in de nachtmodus' te zetten. Dat kan helpen om de gebruiker sneller in slaap te laten vallen aan het einde van een wedstrijd."
Ranomi heeft hem ook In Nederland maken de turnploeg en slechts vier zwemmers, waaronder Ranomi Kromowidjojo en Ferry Weertman, gebruik van de Tilburgse 'toverbril'. In België zijn het de zwemmers, judoka's en triatleten die met de Tilburgse lichtbril op hun neus naar Rio gaan.
[youtube:body:https://youtu.be/tSbUfVCHGGQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.