'Clubloze' Stijn Schaars wint met PSV, maar heeft nog geen club

16 juli 2016 om 22:53 • Aangepast 21 november 2020 om 08:53
nl
Het was een vertrouwd gezicht om Stijn Schaars zaterdag in het laatste half uur van de oefenwedstrijd PSV - FC Sion (2-1) bezig te zien. Maar toch ook wel opvallend. De middenvelder heeft eigenlijk al afscheid genomen van PSV en maakt zich op voor een nieuw avontuur.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Maar zolang er nog geen nieuwe club is, traint hij contractloos mee bij PSV. En dat doet hij met plezier. "Ik zie mijn medespelers nog steeds als mijn collega's en sommige zijn zelfs vriend geworden. Dus ik heb het hier nog steeds naar mijn zin. Alleen het is wel anders, ja. Maar het verraste me wel dat ik ging spelen."
ZIE OOK: PSV wint oefenduel van FC Sion: officieus debuut Daniel Schwaab
Dit is puur trainingskampDaaruit kan niet worden afgeleid dat Schaars wellicht toch nog bij PSV blijft. "Dit is puur trainingskamp en ik heb het prima naar mijn zin hier. Maar ik ben nog steeds bezig met oriënteren en de toekomst zal uitwijzen waar ik ga voetballen."

Wachten op privacy instellingen...

Het blijkt toch lastigerEn duidelijkheid daarover duurt langer dan verwacht. "Het blijkt toch lastiger en daarom ben ik blij dat ik bij PSV mee mag trainen. Dan train je op een goed niveau en als je dan ook nog je minuutjes mag meepakken in een wedstrijd ben ik helemaal dankbaar."
De telefoon van Schaars en zijn zaakwaarnemer rinkelt regelmatig voor de middenvelder, die zich geen zorgen maakt dat hij straks met lege handen staat.
Wordt het binnen-of buitenland?"Nee hoor. Maar ik moet ook goed nadenken over mijn nieuwe stap. Wordt het binnen- of buitenland. Ik heb natuurlijk ook met mijn familie te maken, dus dat maakt het lastig. Maar ik maak me geen zorgen en het kan ook zijn dat ik het komende seizoen met mijn nieuwe club PSV ga tegenkomen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!