Film over kopschoppers gaat vooral over rol media en games

18 juli 2016 om 10:03
nl
Acht kopschoppers sloegen begin 2013 een 22-jarige Eindhovenaar vanuit het niets tegen de grond en bleven als beesten op hem in trappen. De opvliegende tieners staan centraal in een nieuwe film van acteur en scenarist Gerson Oratmangoen uit Nistelrode.
Profielfoto van Langenhuijsen Ellen
Geschreven door
Langenhuijsen Ellen

The Pain Body, zoals de film gaat heten, is gebaseerd op het kopschopdrama in Eindhoven en zal het regisseurdebuut zijn van Oratmangoen. Jongeren, negatieve energie en zinloos geweld staan centraal.
ZIE OOK: Politie toont beelden van daders zware mishandeling Vestdijk in Eindhoven
HoofdrolZondag werd bekend dat Popoz-acteur Sergio Hasselbaink de hoofdrol krijgt. De film vertelt het verhaal van de twee jongeren: Orlando, de zanger van een bekende rapgroep en Eddy, het slachtoffer van de agressieve kopschoppers.
Volgens Gerson Oratmangoen wordt het geen documentaire over de gebeurtenissen in Eindhoven. "Het wordt ook geen 'Kopschoppers, the movie'. Wij hebben wel dat gegeven als uitgangspunt genomen. Wij willen laten zien wat voor effect zo'n gebeurtenis kan hebben", aldus Oratmangoen.
De filmmaker benadrukt dat het in zijn film gaat over de invloed die media en games hebben op zo'n incident en de negatieve energie die daardoor ontstaat. "Het gaat ook over drank en drugs maar vooral over de invloed van media. Het waren de media die het woordje kopschoppers uitvonden", zegt Gerson Oratmangoen. Door dat woordgebruik kreeg de zaak extra aandacht en ging het verhaal vooral via social media de wereld over.Dat heeft ook impact gehad op het slachtoffer en de daders.
CrowdfundingDe filmmakers stoppen zelf veel tijd en geld in het project, maar proberen ook via een crowdfundingactie geld binnen te harken. Inmiddels is er al 2270 euro opgehaald, 40 procent van het benodigde bedrag. Op 1 oktober 2016 zal The Pain Body te zien zijn in the Venue in Utrecht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.