Temperatuur naar 30+, Rode Kruis waarschuwt lopers Vierdaagse Nijmegen

17 juli 2016 om 15:18
nl
Het wordt warm komende week. Met het grootste wandelevenement van Nederland voor de deur is dat reden voor het Rode Kruis om een waarschuwing de deur uit te doen. De 48.896 deelnemers aan de Vierdaagse wordt geadviseerd voorzorgsmaatregelen te nemen voor de naderende hitte.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

De Vierdaagse trekt vanaf dinsdag door Gelderland, Limburg en Brabant. Onder de bijna vijftigduizend deelnemers zijn ook achtduizend Brabanders. Op dag 1, 2 en 3 voert de route de wandelaars door Gelderland en Limburg, de vierde dag is de Dag van Cuijk. Dan lopen de wandelaars vanaf de Wedren in Nijmegen door onder andere Grave, Mill en Cuijk.
'Tropische temperaturen'Het KNMI voorspelt dat de komende dagen zonnig en warm worden. De temperaturen worden woensdag mogelijk ‘tropisch’, boven de dertig graden dus. Donderdag wordt het weer wisselvalliger, met kans op buien. Het kwik zal dan rond de 25 graden liggen.
ZIE OOK: Duizend schoenen en 7 kilometer vlaggen: Mill maakt zich op voor eerste Vierdaagse in vijftig jaar
Het Rode Kruis adviseert wandelaars om goed uitgerust aan de wandeltochten te beginnen. Daarnaast wordt aangeraden om goed zonnebrand te smeren, een pet te dragen en voldoende eten en drinken mee te nemen.
Daarnaast kunnen wandelaars de EHBO-app downloaden. Daarin wordt uitgelegd hoe ze zichzelf of anderen kunnen helpen mocht dat nodig zijn. Het Rode Kruis is langs de hele route aanwezig om eerste hulp te verlenen. [localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/578b6adf16279]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.