Mooie treffer Mink van der Weerden, maar toch verliezen hockeyers van Duitsland

17 juli 2016 om 18:33 • Aangepast 21 november 2020 om 08:52
Ondanks een mooie treffer van Mink van der Weerden hebben de oranje hockeyheren het niet gered tegen de Duitse selectie: 2-3. Op het laatste grote toernooi voor de Olympische Spelen, de ERGO Masters, won Nederland eerder van de Belgen en verloor het van de Engelsen.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Nagtzaam Pepijn

In het eerste kwart van de wedstrijd bleek Duitsland te sterk voor de ploeg van Max Caldas. Na vier minuten al ging de eerste bal het net van Nederland in. Nog geen drie minuten later werd keeper Jaap Stockmann nogmaals gepasseerd. Iets later ging nummer drie erin.
In het derde kwartier leken de kansen te keren. Mink van der Weerden van Oranje Zwart (Eindhoven) wist twee strafcorners niet te benutten. Iets later volgde een pass van Verga en kon Van der Weerden uithalen in de cirkel. 1-3.

Krap een minuut later bracht Billy Bakker de score naar 2-3. Met nog zeven minuten op de klok kreeg Van der Weerden nog een kans op de gelijkmaker. Na een snelle actie van Rogier Hofman uit Vught kreeg Van der Weerden een strafcorner. De poging haalde het niet.