Matwé Middelkoop redt eer Nederlands tennisteam

17 juli 2016 om 19:14
nl
Tennisser Matwé Middelkoop uit Breda heeft zondag de eer van het Nederlandse tennisteam nog enigszins gered. In de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone van de Daviscup wist hij de laatste ontmoeting met Rusland te winnen. In drie sets was hij te sterk voor Aslan Karatsev: 4-6, 6-1 en 6-4.
Profielfoto van Langenhuijsen Ellen
Geschreven door
Langenhuijsen Ellen

De zege van Middelkoop was de enige overwinning voor de Nederlanders. Eerder zondag werd Robin Haase geklopt door Konstantin Kravtsjoek: 4-6 en 6-7 (5). In het tweede bedrijf hoopte de kopman van Oranje er een derde set uit te slepen, maar in de tiebreak trok de Rus aan het langste eind.
Te veel foutenDe landenwedstrijd was door eerdere nederlagen zaterdag al beslist. Middelkoop en Haase gingen die dag met 3-0 onderuit in het dubbelspel. Kravtsjoek was samen met Andrej Roeblev veel sterker dan het Nederlandse  gelegenheidsduo: 6-3 6-4 7-5.
Normaal gesproken dubbelt Middelkoop met Wesley Koolhof, maar captain Jan Siemerink gaf de voorkeur aan Haase. Dat pakte niet goed uit. In de eerste twee sets maakten de Nederlanders, vooral op belangrijke momenten, te veel fouten.
Haase had vrijdag in het enkelspel tegen de talentvolle 18-jarige Roeblev ook geen set gepakt. Thiemo de Bakker verloor op de openingsdag, na winst in de eerste set, met 3-1 van Tejmoeraz Gabasjvili.
Zelfvertrouwen onder de loepVolgens Siemerink waren de Russen gewoon te sterk. "Ze bepaalden min of meer wat er gebeurde op de baan. Daarnaast leverde de snelheid van de baan ons toch wat problemen op, hoewel we er veel op hebben getraind. We moeten ook kijken naar onze vorm en zelfvertrouwen'', meende de captain.
"Dat zat bij de Russen gewoon beter. We moeten ons straks gewoon goed voorbereiden op Zweden, want ook dat wordt een zware klus.'' Rusland mag later dit jaar in de play-offs gaan strijden voor een plek in de wereldgroep. Nederland gaat tegen Zweden strijden om klassebehoud.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.