Video

Rudi van Houts en Michiel van der Heijden grijpen naast het goud op NK mountainbike

17 juli 2016 om 19:45
nl
Wel het podium, niet het goud. Het is Rudi van Houts uit Luyksgestel en Michiel van der Heijden uit Drunen niet gelukt op Nederlands kampioen mountainbike te worden. De twee haalden dus wel een podiumplek bij het NK in Nieuwkuijk.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Direct vanaf de start gaan vijf mannen op kop. In die kopgroep ook de twee Brabanders, met Van Houts zelfs aan de leiding. Michiel van der Heijden neemt de tweede plaats. In de eerste paar rondes is het om en om voor de mannen.
Vier rondes voor het einde pakt Hans Becking echter zijn kans. Hij ziet een gat en duikt erin. Becking pakt negen seconden voorsprong op Houts en Van der Heijden.
Negen secondenNegen seconden die nét te lang bleken. Het lukt ze niet om het gat dicht te rijden. In de laatste ronden rijdt Rudi van Houts weg van Van der Heijden. Hij pakt het zilver. Van der Heijden eindigt op de derde plek.
Rudi van Houts hoopte eigenlijk nationaal kampioen te worden, maar kan leven met een tweede plek. Zijn blik is gericht op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Daar komt hij op zondag 21 augustus in actie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.