Phillip Cocu over trainingskamp PSV: 'Ik ben tevreden over wat ik tot nu toe heb gezien'

17 juli 2016 om 20:50
nl
Met het oefenduel maandag tegen Sporting Lissabon in Lausanne sluit PSV het trainingskamp in Zwitserland af. Na negen trainingen en twee oefenwedstrijden, die beide met 2-1 werden gewonnen, lijkt PSV bijna probleemloos toe te werken naar de wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal tegen Feyenoord en daarna de competitiestart.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

PSV-trainer Phillip Cocu oogt dan ook tevreden over de verrichtingen van de selectie waarmee hij in Zwitserland aan het werk is. Overwinningen tegen Saint-Etienne en FC Sion zijn dan ook mooi meegenomen.
ZIE OOK: PSV wint oefenduel van FC Sion: officieus debuut Daniel Schwaab
Cocu: "Hoewel er zwaar getraind werd is het natuurlijk prettiger als je wint. Het zijn toch internationale wedstrijden en de ervaring die je opdoet moet je ook omzetten in winst. Ook al is het een oefenwedstrijd. Ik ben tevreden over wat ik heb gezien tot nu toe."
PSV wint, Ajax verliestGrote concurrent Ajax is minder succesvol in de oefenreeks en moet ook al snel vol aan de bak in de voorronde van de Champions League. Maar Cocu wil daar niet al te veel conclusies uit trekken.
"Dit zijn oefenwedstrijden en natuurlijk moet je die willen winnen. Maar het is ook geen garantie dat het een goed of slecht seizoen wordt. Ik weet nog dat we in het superseizoen 2004/05 onder Hiddink een hele slechte voorbereiding hadden en niet één wedstrijd wonnen."
Toekomst Maher en Narsingh onduidelijkEn dan natuurlijk de vraag wat er op het personele vlak nog bij PSV gaat gebeuren. De gedachte is bijvoorbeeld dat Adam Maher en Luciano Narsingh gaan vertrekken. Maar voorlopig zijn beiden nog PSV'er en maken op het trainingskamp een scherpe en gretige indruk.
"Op dit moment staan ze hier onder contract en dan verwacht ik honderd procent scherpte en inzet bij PSV. En dat brengen ze hier ook. We wachten af, want er is nog een behoorlijke periode tot het einde van de transferwindow. Maar net als iedereen zijn ze hier goed aan het trainen en dat is goed om te zien."
Parijs is nog ver. Het einde van de transferperiode ookMaar er zullen toch ook nog wel wat spelers naar PSV komen. De club hoopt Marco van Ginkel weer te kunnen binnenhalen en daarnaast blijft aanvaller Bruma van Galatasary met PSV gelinkt worden. Maar voorlopig is het nog rustig. "Je ziet wel dat de transfermarkt in beweging komt en we verwachten dat er nog wel wat veranderingen zullen plaatsvinden."
ZIE OOK: Luuk de Jong over transfers bij PSV: 'Ik denk dat er nog veel gaat gebeuren'
Niet iedereen van de selectie is in Zwitserland. Santiago Arias ontbreekt omdat hij te laat terugkeerde uit Zuid-Amerika en is voorlopig verbannen naar Jong PSV. Ook Steven Bergwijn ontbreekt. Hij speelt momenteel op het EK voor spelers onder 19 jaar.
EK een goede ervaring voor Bergwijn"Ik had Steven er hier graag bij gehad. Maar een EK spelen is ook een hele goede ervaring. Niet alleen voor Steven, maar ook voor de andere PSV'ers daar. Ik hoop dat ze de volgende ronde halen en misschien wel het EK gaan winnen."
ZIE OOK: PSV met 2-1 te sterk voor Saint-Étienne in oefenduel
Goed slapen voor jonge vadersTot slot nog even een ingezonden vraag van persoonlijke aard. Hoe is het met zijn gezondheid en hoe vindt hij het om als vader van een net geboren kind zo lang van huis te zijn?
"Met mij gaat het prima. Ik heb een ingreep ondergaan bij de kno-arts, maar daar ben ook helemaal van hersteld en ben met volle energie aan dit nieuwe seizoen begonnen. Als speler en als trainer ben je de trainingskampen gewend. Hoewel je misschien liever bij je familie bent is dit erg belangrijk in de voorbereiding. Maar we zijn hier met veel jonge vaders en die hebben allemaal goed kunnen slapen. Dat is dan weer het voordeel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.