Stef Clement had belangrijke rol in ritzege van teamgenoot in Tour de France: 'De baas is trots'

17 juli 2016 om 20:51
nl
Een dag voordat de Tour de France Zwitserland aandoet, boekte IAM Cycling zondag de zo gewenste ritzege met de Colombiaan Jarlinson Pantano. Ploeggenoot Stef Clement uit Made leverde een stevige bijdrage als medevluchter op een dag dat het Zwitserse team, dat na dit seizoen ophoudt, eigenaar Michel Thétaz op bezoek had.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

"Het is heel dubbel voor ons. We moeten dankbaar zijn voor wat hij de afgelopen vier jaar heeft gedaan. Hij heeft er 50 miljoen euro in gestopt."
ZIE OOK: Laatste Tour voor Stef Clement in kleuren IAM Cycling: 'Zonde dat dit project stopt'
'Ga zo door'De teambaas was 's morgens, voor de start van de vijftiende etappe met zes cols, in de teambus geweest. Clement: "Ga zo door, ik ben trots op jullie, zei hij. We waren vervolgens met drie man mee in de kopgroep en hebben geprobeerd de juiste man uit te spelen, al had Jarlinson dat aanvankelijk zelf niet door. Hij probeerde de hele tijd de verantwoordelijkheid af te schuiven. Jij bent de beste, zei hij, maar ik denk dat hij vandaag zelf ook niet slecht was."
Clement, 24e in het algemeen klassement, zou het liefst willen dat Thétaz zijn besluit te stoppen met de ploeg terugdraait. "Ik kom wel weer aan de bak, maar zeker voor die jonge Zwitsers in de ploeg is dit erg. Zij zijn straks werkloos. Ik bekijk de Tour nu van dag tot dag en probeer het beste eruit te halen. De top 25 is geen doel, liever strijd ik nog een keer mee om de etappewinst. Voor de ploeg is de Tour sowieso geslaagd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.