Udense ondernemer betaalt 50.000 euro voor Sinterklaas.nl: 'Spannende veiling'

18 juli 2016 om 13:33
nl
De Brabander die ruim een week geleden vijftigduizend euro over had voor de domeinnaam Sinterklaas.nl is internetondernemer Niek van Alphen uit Uden. Van Alphen denkt met de website miljoenen bezoekers te kunnen bereiken.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Hij wil op de website kleurplaten, liedjes en spelletjes voor kinderen rond het thema Sinterklaas presenteren. Ook bekijkt Van Alphen de mogelijkheid op de website een lootjestrekker te plaatsen.
De investering in de domeinnaam denkt de ondernemer gemakkelijk terug te kunnen verdienen door advertentieruimte te verhuren aan bijvoorbeeld speelgoed(web)winkels.
'Spannende veiling'Toen Sinterklaas.nl op een veilingsite werd aangeboden, was Van Alphen direct geïnteresseerd, laat hij maandag weten. “Het was een spannende veiling waarbij de teller al snel opliep naar het eindbedrag van vijftigduizend euro”, vertelt hij.
Van Alphen heeft met zijn bedrijf NVA Online Advertising al meer dan tien jaar ervaring met het uitrollen van websites. Eerder tastte hij al diep in de buidel voor domeinnamen als veilingen.nl, kreta.nl en schotland.nl. Hiervoor betaalde hij bedragen variërend van 10- tot 75.000 euro.
Geen politiek platformSinterklaas.nl was in het bezit van de Stichting Sint en de Stichting Nationaal Sint-Nicolaas Comitee. Zij beheerden de website al twintig jaar.
Zij gaven eerder al aan dat Sinterklaas.nl in elk geval geen politiek platform zou worden. Door de Zwarte Pietendiscussie was het voor actievoerders verboden om mee te doen aan de veiling, omdat zij het domein kunnen 'misbruiken voor politieke doeleinden'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.