Pokémon GO-spelers jagen nu ook op inbrekers

18 juli 2016 om 20:00
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Denise van Zundert van de politie en Geert Peeters van Dr. Sticker
1/3 Politie profiteert mee van Pokémon Go rage
Ondanks alle negatieve geluiden, ziet de politie de Pokémon GO-rage ook positief in. Sterker nog de politie wil Pokémon-spelers gaan gebruiken om het aantal woninginbraken te verminderen.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Ze roept de spelers op om hun ogen en oren open te houden en als ze tijdens hun Pokémonjacht verdachte situaties tegenkomen 112 te bellen. "Het zou heel mooi zijn als de Pokémon GO-spelers tijdens het jagen een verdachte situatie zien, dit aan ons doorgeven en zo helpen de veiligheid op straat te vergroten en inbrekers tegen te houden. Noteer kentekens van verdachte auto's en / of een signalement van een verdacht persoon", zo zegt Denise van Zundert van de politie in Roosendaal.
ZIE OOK: Mishandelde Pokémon-speler die als inbreker werd gezien, gaat vrijuit
Stickers in de wijkZij wil het in haar gemeente nog serieuzer aanpakken. Ze heeft contact opgenomen met de fabrikant van de Pokémon No-stickers. Dat waren stickers om spelers te weren van ongepaste locaties. Van Zundert wil stickers in Roosendaal op gaan plakken die spelers juist verwelkomen en er op attendeert om verdachte situaties bij de politie te melden.
ZIE OOK: Politie Eindhoven is Pokémon Go-spelers te vlug af: Pikachu gevangen
De sticker krijgt de tekst 'Inbreker Nee! Pokémon Ja!' Het is de bedoeling dat hij op buurtpreventieborden in een aantal wijken in Roosendaal terechtkomt. De politie onderzoekt of dat in wijken kan waar veel wordt ingebroken.  
[tweet:body:https://twitter.com/erik_peeters/status/755098937686646784]
De fabrikant van de stickers is er uiteraard erg blij mee. "Een initiatief dat wij als Dr. Sticker alleen maar kunnen omarmen," aldus Geert Peeters van het bedrijf.

Wachten op privacy instellingen...