Brabantse lopers bereiden zich voor op hete Vierdaagse [VLOG]

18 juli 2016 om 19:38
nl
Het kriebelt en het wordt met de minuut erger. Het Vierdaagse virus speelt steeds meer op. Bijna 10.000 Brabantse wandelaars pikken vandaag hun startbewijs op in Nijmegen.
Profielfoto van de Jong Femke
Geschreven door
de Jong Femke

Dat het een bijzondere editie gaat worden is zeker. De honderdste editie van de vierdaagse gaat nog uitbundiger gevierd worden dan anders.
Leef meeBrabantse lopers maken voor Omroep Brabant korte vlogjes over de avonturen die ze deze week meemaken. De voorpret begint al op maandag als het startbewijs ophalen:
[youtube:body:https://youtu.be/Q5r6p8a3btg]Marieke van Ginneken komt uit Oisterwijk en loopt samen met een vriedin de 40 kilometer.
Als 50 km niet genoeg is...Dit jaar kunnen wandelaars ook voor kiezen voor de jubileumafstand van 55 kilometer. Allleen de lopers van die jubileumsafstand doen vrijdag Mill aan. Deze Brabantse plaats werd 50 jaar geleden voor het laatst opgenomen in de vierdaagse route.
[youtube:body:https://youtu.be/rSHNAGeknlQ] EindhovenaarThijs Beekmans viert dinsdag zijn 17e verjaardag tijdens zesde vierdaagse.
Bang voor terreurTijdens de jubileumeditie staat niet alleen het feest centraal. Ook de veiligheid is deze keer een belangrijker onderwerp dan de afgelopen jaren. De eerste dreigbrief is een feit.
De angst voor terrorisme doet een extra beroep op de organisatie. De wandelaars en het publiek laten zich niet tegenhouden, maar gespreksstof is de komende dagen voldoende.
HitteDeze Vierdaagse gaat in iedergeval heet worden. De eerste wandeldagen verlopen onder tropische omstandigheden. Het Rode Kruis heeft al gewaarschuwd voor de hitte en adviseert deelnemers voldoende voorzorgsmaatregelen te nemen.
In 2006 werd de tocht vanwege de hitte afgelast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.