Natte sokken: Leren door te spelen in de mini-Biesbosch - Omroep Brabant
Video

Natte sokken: Leren door te spelen in de mini-Biesbosch

18 juli 2016 om 18:26
nl
Het is een in beton uitgevoerd schaalmodel van de Biesbosch compleet met polders, dijken, kreken en eilandjes. Maandag is bij het Biesboschmuseum in Werkendam het waterpark 'Biesbosch-beleving' geopend. Spelenderwijs wordt, in drie kwartier tijd, de getijdenwerking in de Biesbosch Delta uitgelegd.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw bedroeg het verschil tussen eb en vloed in de Biesbosch twee meter. Tegenwoordig is dat door de gedeeltelijke afsluiting van het Haringvliet nog maar dertig centimeter. Vanaf het museum dak is te zien hoe het water door de maquette, dus door het gebied kan stromen richting de zee.
Grote en kleine kinderen Kinderen (maar ook volwassen) kunnen door het open en dicht doen van sluizen de stroming manipuleren en gebieden onder water zetten. Wat ook kan is zorgen dat de polderbewoners droge voeten houden. Anders gezegd: leren door lekker met water te spelen.
Met de opening van het waterpark is het nieuwe Biesboschmuseum helemaal klaar. Totale kosten van het bedraagt zeven miljoen euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.