Zelfmoord op het spoor, Angelique 'vloekt niet meer op NS'

19 juli 2016 om 10:15 • Aangepast 21 november 2020 om 08:51
nl
Treinreizigers foeteren wat af op de Nederlandse Spoorwegen. Overvolle treinen, kapotte wissels, seinstoringen en veel vertragingen. Het geklaag komt dagelijks voorbij op de perrons en op social media. Ook Angelique Bakker vervloekte de NS regelmatig. Totdat afgelopen zaterdag iemand voor de trein sprong op het spoor tussen Breda en Roosendaal. "De lege blikken van de conducteurs die naar buiten gingen zal ik niet snel vergeten". schrijft ze op haar Facebook in een 'open brief' aan de machinist. Het bericht kreeg bijna negenduizend likes en is zo'n zeshonderd keer gedeeld.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

'Aanrijding met een persoon' is het officiële bericht dat de NS zaterdag verspreidt. Zelfmoord, weet Angelique zeker. Ze zit in de voorste coupé van de trein als ze plotseling een klap voelt én hoort. "Al direct was duidelijk wat er aan de hand was."
Verslagen machinistZe spreekt vol lof over de hulpdiensten die snel ter plaatse kwamen en hoe alles voor de passagiers werd geregeld. "Er was direct duidelijke communicatie en alle, af en toe ietwat bizarre, vragen van de passagiers om mij heen werden beantwoord."
In Roosendaal aangekomen zag ze de machinist van de trein zitten. Verslagen op een bankje met een kopje koffie in de hand. Alle passagiers liepen langs hem heen, sommigen luidruchtig omdat ze veel te laat waren, anderen juist weer heel stilletjes.
Even later weer aan het werk"Samen met een andere reiziger gingen we even naast je zitten. Voor jou als machinist was dit niet de eerste keer. We hebben nog een tijdje met elkaar gesproken. Wat jij als machinist hebt meegemaakt, is zachtjes uitgedrukt niet niks. Het allereerste wat je ons vroeg was of het wel met ons ging", vervolgt Angelique haar verhaal.
"Je gaf aan dat je het zo akelig voor ons vond dat we in de voorste coupé zaten. Terwijl juist jullie, zowel machinisten als conducteurs, helaas veel meer van deze verschrikkelijke gebeurtenis mee krijgen. Jullie moeten even later weer aan het werk, de treinen rijden verder en het leven gaat door."
Niet meer vloeken op de NSNooit eerder stond Angelique er zo bij stil als er weer eens werd omgeroepen dat een trein niet zou rijden 'wegens een aanrijding met een persoon'
"Ik heb vaak genoeg gevloekt op de NS wegens vertragingen. Maar na zaterdagmiddag zal ik dat toch niet meer zo snel doen", zegt Angelique. "Mijn complimenten voor jullie!"

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.