Video

Gemeente blijft praten over gevaarlijk kruispunt Rijen: ‘Er moet nu wat gebeuren’

19 juli 2016 om 00:52
nl
"Er moet nu eens wat gebeuren, want er is genoeg gepraat. Er moet een schop in de grond", dat is de reactie van een van de medewerkers van een kapsalon aan de Stationsstraat. De zaak ligt pal aan de kruising met de Constance Gerlingsstraat in Rijen. Door het Omroep Brabant-verkeersmeldpunt bleek dat deze kruising de op een na gevaarlijkste is van Brabant.
Profielfoto van Wijn Koen
Geschreven door
Wijn Koen

Op het gemeentehuis in Rijen werd er maandagavond aandacht aan besteed in de gemeenteraadsvergadering. Maar van een 'schop in de grond' is voorlopig nog geen sprake. Dit tot ergernis van de plaatselijke VVD-fractie. "Er is veel tijd gestoken in het uitzoeken van de opties. De onveiligheid moet snel opgelost worden. Kortom: snel de schop de grond in."
ZIE OOK: Bekijk hier welk kruispunt in jouw gemeente op de schop gaat dankzij ons meldpunt
'Gaan we doen'Als wethouder Aletta van der Veen wordt gevraagd waarom de schop nog niet in de grond zit zegt ze: "Gaan we doen." Maar waarom nu nog niet? "Het is een lastig probleem om op te lossen en als je het doet wil je het goed doen. Het is geen gemakkelijk probleem. We hebben weinig ruimte rondom de kruising, dus moeten we goed kijken wat wel en wat niet kan."
ZIE OOK: Eindelijk oplossing voor gevaarlijk kruispunt Rijen
Van een hoofdpijndossier wil de wethouder niet spreken. De mensen die rondom de kruising wonen krijgen er wel hoofdpijn van. "Volgend jaar kan de schop in de grond." Wanneer precies kan ze niet precies zeggen. "Ik verwacht in de zomer, maar dat zal ook liggen aan welke variant we kiezen."
VariantenMomenteel liggen er vijf varianten. Drie daarvan zal het gemeentebestuur gaan uitwerken. In het eerste voorstel worden de wegen haaks op elkaar gelegd in hoeken van negentig graden. Dat zou het overzicht moeten verbeteren. De voorrangsregels blijven dan hetzelfde.
In de tweede variant zou er een verhoogde kruising moeten komen met dezelfde voorrangsregels als nu. Derde optie is een gelijkwaardige, vehoogde kruising. De raad is daarna aan zet om de uiteindelijke variant te bepalen. Naar verwachting zal dat in het najaar gebeuren.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.