PSV haalt uit tegen Sporting: 5-0

19 juli 2016 om 00:24 • Aangepast 21 november 2020 om 08:50
PSV heeft maandagavond met het oefenduel tegen Sporting Portugal met 5-0 gewonnen. In Lausanne trad PSV met bijna de sterkst mogelijke opstelling aan. Bij rust was het al 3-0.
Profielfoto van van Doorn Bert
van Doorn Bert

Al na vier minuten kwam PSV op voorsprong. Luuk de Jong wist een penalty te benutten. Davy Pröpper werd neergehaald in de zestien. In de 20ste minuut maakte Jürgen Locadia er 2-0 van op aangeven van Adam Maher.

Rode kaart Daarna ging het mis op het veld. Jetro Willems werd neergetrapt door Alberto Aquilani die met rood van het veld werd gestuurd. Korte tijd later wist Jorrit Hendrix er 3-0 van te maken.

Door met scorenIn de tweede helft ging PSV door met scoren. Een paar minuten na rust volgde de 4-0 van Adam Maher. Vijf minuten later scoorde Luuk de Jong de 5-0. Vervolgens zakten beide ploegen echter wat in.

Einde trainingskampDe wedstrijd zou in eerste instantie in Genève worden gespeeld, maar de benodigde vergunningen waren niet op tijd binnen. Daarom werd uitgeweken naar Lausanne.
ZIE OOK: PSV'er Adam Maher blijft hopen op meer: ‘Ik doe mijn best en sta nog steeds onder contract’
Met het duel komt een einde aan het trainingskamp van PSV in Zwitserland. Eerder werd er ook geoefend en gewonnen tegen FC Sion (2-1) en Saint-Étienne (2-1).
‘Goede afsluiting van het trainingskamp’“We begonnen goed. Na hun rode kaart moet je niet inzakken en dat hebben we niet gedaan. Maar wij hebben het goed afgemaakt. Die overwinning staat heel lekker. Het is een goede afsluiting van het trainingskamp”, blikt aanvaller Luuk de Jong na de wedstrijd terug.
PSV begon met een sterke basisopstelling, de vorige twee wedstrijden werd er gestart met minder potentiele basisspelers. “We bouwen toe naar het team dat wekelijks moet gaan spelen. Er kan nog veel gebeuren. Jonge jongens kunnen nog doorstoten maar de basis staat er.”