Fietsende Pokémonjager knal tegen autoportier in Tilburg: 'Ik kon er wel om lachen'

19 juli 2016 om 14:11
nl
Een Pokémon spelende fietsster is dinsdagochtend frontaal tegen het portier gebotst van een geparkeerde auto. Dat gebeurde op de Alleenhouderstraat in Tilburg. Ik kon er eigenlijk wel om lachen. Misschien ben ik wel de eerste met een Pokémonaanrijding.'
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Volgens de eigenaar van de auto, de 29-jarige Onur Atakan uit Eindhoven, stond de deur aan de passagierskant al geruime tijd open. "Ik wilde mijn tas pakken en was op zoek naar mijn deodorant toen ik een keiharde knal hoorde. Dat bleek dus een fietsende Pokemonjager", aldus de medewerker van de gemeente Tilburg.
De fietsster, een 22-jarige vrouw, kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Wel zorgde de aanrijding voor een kras op het portier. "Maar dat lossen we keurig op. Ik kon er eigenlijk wel om lachen. Misschien ben ik wel de eerste in Nederland met een Pokémonaanrijding."
LEES OOK: 'Meer verkeersdoden door Pokémon Go', rage grijpt om zich heen 'Vooralsnog geen ernstige problemen'Het gaat om voor zover bekend het eerste ongeluk in Brabant, dat een gevolg is van de Pokémonrage. Er is weliswaar gewaarschuwd voor al dan niet ernstige ongevallen of overlast, maar vooralsnog lijkt dit allemaal te mee te vallen. Een woordvoerder van de politie in Oost-Brabant meldt dit nadat hij in onder meer Den Bosch, Eindhoven en Helmond collega’s heeft geraadpleegd.
Volgens de zegsman is het moeilijk te achterhalen of er bij ongelukken of incidenten deelnemers aan het spel betrokken zijn geweest. Dit wordt namelijk niet als zodanig geregistreerd.
'Grappige' foto'sWel zijn er ‘grappige’ foto’s van agenten, die een Pokémon in een cel hebben gevangen. En af en toe komt er een melding voorbij van mensen die een verdacht persoon zien, die dan zegt dat-ie aan het Pokémonnen is, aldus de woordvoerder.
Toch heeft de politie een aantal keren moeten optreden, zoals maandagavond en afgelopen nacht in Den Bosch. Enkele jongeren moest toen tot twee keer toe worden aangesproken op hun gedrag in Zusters van Orthenpoort, een hofje in Den Bosch. De spoorzoekers zijn uiteindelijk zonder problemen weggegaan. Omwonenden hadden de politie op het gedrag van de spelende jeugd gewezen.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.