Motörhead dolenthousiast over hoempaversie Ace of Spades van Heavy Hoempa: 'We like it!'

19 juli 2016 om 13:40
nl
Leden van de Udense band Heavy Hoempa weten niet wat ze overkomt: vorige week speelde de band op Bospop in Weert. Enkele dagen later is een filmpje van hun cover van 'Ace of Spades' tienduizenden keren bekeken én geliket op Facebook. Het filmpje werd namelijk gedeeld door de bekende Britse heavymetalband Motörhead.
Profielfoto van Nelissen Saskia
Geschreven door
Nelissen Saskia

Op 9 juli speelde de Udense coverband op het festival in Weert. Volgens de band maakte iemand een opname met zijn telefoon toen het nummer van Motörhead gespeeld werd. Dat nummer kwam op Facebook en werd opgepikt door de bekende band.
'We like it!'De Britse band was zo onder de indruk van Heavy Hoempa's versie van 'Ace of Spades' dat ook zij de video deelden met het bijschrift: 'We like it!'. En toen ging het snel.
Binnen mum van tijd was de video 1 miljoen keer bekeken, 20.000 keer gedeeld en meer dan 24.000 keer geliket. Ook de pagina van Heavy Hoempa kreeg er honderden likes van over de hele wereld bij. "Dat verwacht je echt niet", zegt Robert van Asseldonk van Heavy Hoempa.
Bij alleen likes bleef het niet. Fans van Motörhead zijn zeer te spreken over de cover van Heavy Hoempa. De commentaren variëren van 'Awesome' tot 'Lemmy would be proud'. En dat zijn de leden van Heavy Hoempa ook.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.