Justitie te laat: slechts werkstraf voor stelende beveiliger kazerne Oirschot

19 juli 2016 om 16:00
nl
Een 37-jarige man uit Roermond is veroordeeld tot 240 uur werkstraf en zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Als beveiliger van de militaire kazerne in Oirschot stal hij twee jaar lang waardevolle spullen. Hij kwam er met een werkstraf van af omdat justitie te lang wachtte met het voorbrengen van de zaak. Justitie eiste twee weken geleden negen maanden celstraf.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

Het waren geen militaire goederen die de man wegnam, maar kistjes met geld, VVV-bonnen, elektrisch gereedschap en apparatuur zoals een spelcomputer, fotocamera en beamer. Een groot deel van de spullen werd teruggevonden in het huis van de man en zijn toenmalige vriendin.
Vertrouwenspositie geschondenDe rechtbank legde hem de hoogste werkstraf op omdat hij misbruik had gemaakt van zijn vertrouwenspositie. Daar staat tegenover dat hij ontslagen is nadat hij was betrapt en dat hij daarna in financiële problemen is geraakt.
Dat het geen definitieve gevangenisstraf werd heeft de man te danken aan het feit dat hij nooit eerder met justitie in aanraking kwam en omdat zijn zaak te laat werd voorgebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.