Video

Bauke Mollema gewild bij Brabantse criteriums, Chris Froome wellicht naar Etten-Leur

19 juli 2016 om 17:16
nl
Het is vandaag een rustdag in de Tour de France. Dat is dé dag voor makelaars om wielrenners vast te leggen voor de criteriums. Dat zijn de rondjes rond de kerk, die traditioneel na de Tour worden gereden. Ook in onze provincie. De verlanglijstjes van de vier grootste (en bekendste) Brabantse koersen hebben we hieronder op een rijtje gezet.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Daags na de Tour, maandag 25 juli (Boxmeer)"De kans is vrij groot dat er geen enkele internationale ster aan het vertrek staat", aldus Pierre Hermans namens de organisatie. "Ons publiek wil de Nederlandse toppers uit de Tour de France zien. Daarom hopen we snel tot een akkoord te komen met Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Wout Poels." Nationaal kampioen Dylan Groenewegen van Lotto-Jumbo, Stef Clement van IAM Cycling en Ramon Sinkeldam van Giant-Alpecin zijn al vastgelegd.
Acht van Chaam, woensdag 27 juli (Chaam)Ook het oudste wielercriterium van Nederland zet in op Nederlandse toppers. Tom Dumoulin heeft zijn handtekening al geplaatst. Met Bauke Mollema en Wout Poels wordt nog onderhandeld. "Deze drie Nederlandse toppers staan bovenaan ons verlanglijstje", aldus Stan La Haye namens de organisatie. Geld voor Chris Froome of Peter Sagan, twee internationale smaakmakers in de Tour, is er in Chaam niet. "Toch willen we graag één of twee internationale renners aan het vertrek. Komende vrijdag hakken we de knoop door voor wie we gaan."
ZIE OOK: Acht van Chaam strikt tweevoudig etappewinnaar Tom Dumoulin
Draai van de Kaai, maandag 1 augustus (Roosendaal)De koers in Roosendaal heeft veel last van de wielerwedstrijd op de Olympische Spelen. "Veel renners zitten tijdens onze wedstrijd in Brazilië", aldus organisator Sander van Peer. Mollema en Dumoulin verschijnen daardoor niet aan de start in West-Brabant. Hetzelfde geldt voor Peter Sagan, die hoog op het verlanglijstje van de organisatie stond. "We hebben onze pijlen nu gericht op een paar topsprinters. We willen Marcel Kittel, Alexander Kristoff en André Greipel aan het vertrek."
Profwielerronde Etten-Leur, zondag 14 augustus (Etten-Leur)De koers in Etten-Leur is na de olympische wielerwedstrijd. De ambities in Etten-Leur zijn (zoals altijd) groot. "De winnaar van de Tour en de winnaars van de groene, bolletjes en witte trui willen ze graag aan het vertrek", vertelt makelaar Martin van Steen. "Alle grote namen die er maar zijn, willen ze inlijven." Dat is volgens Van Steen een lastige klus. "Het is een moeilijk jaar voor de criteriums vanwege de Spelen. Veel renners gaan daar heen en nemen na afloop wat rust of gaan de Vuelta rijden. Ik denk dat ze in Etten-Leur dus met wat minder genoegen moeten nemen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.