Gratis compost voor getroffen boeren: 'We willen ze een hart onder de riem steken'

19 juli 2016 om 17:19
nl
Goed nieuws voor akkerbouwers die afgelopen maand getroffen werden door het noodweer: ze krijgen hulp van de Den Ouden groep uit Schijndel. Den Ouden geeft gratis compost weg aan de boeren, zodat zij hun ondergelopen akkers weer gezond kunnen maken. 'We willen iets terugdoen voor onze klanten."
Profielfoto van Nelissen Saskia
Geschreven door
Nelissen Saskia

Door het noodweer in juni kwamen hele akkers in Zuidoost-Brabant onder water te staan, met alle gevolgen van dien. Veel boeren hebben door het noodweer een slechte opbrengst en komen daardoor in financiële problemen. Tijd voor actie, vond Den Ouden.
Bodemleven bijna dood"Ik heb het zelf gezien in Someren", vertelt Joris van der Hijden van Den Ouden. "Door de hevige regenval stonden akkers soms wel een week helemaal onder water. Ontzettend slecht voor het bodemleven, dat is nu bijna dood."
De Den Ouden Groep biedt tuinders en akkerbouwers nu gratis landbouwcompost aan. "Daarmee kunnen de bodems weer opgekrikt worden, zodat er volgend jaar weer gezonde grond is om op te verbouwen." Ook kunnen de boeren humuscompost, een duurdere soort, voor de helft van de prijs afnemen.
Hulp voor iedereenDe hulpactie geldt niet alleen vooor vaste klanten; alle getroffen boeren uit de omgeving mogen zich bij het bedrijf melden. "We hebben genoeg compost op voorraad. Dat kunnen akkerbouwers en tuinders tot eind augustus bij ons ophalen, of wij komen het brengen."
Den Ouden benadrukt dat het echt een actie is uit solidariteit. "Er is zo veel vernietigd. Soms krijgen wij hulp van klanten, nu kunnen wij iets terugdoen. Al zeker acht akkerbouwers hebben zich vandaag gemeld. We hopen zo veel mogelijk boeren te helpen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.