Weer gewonden na glasscherven recreatieplas 't Zand in Alphen

19 juli 2016 om 19:16
nl
Er hebben weer mensen snijwonden opgelopen in recreatiegebied 't Zand in Alphen. Er lag, net als een week geleden, glas bij en in de recreatieplas. Maandag zouden er 'een stuk of vijf' mensen gewond zijn geraakt, geeft een woordvoerder van de gemeente aan. 't Zand is dinsdagochtend weer schoongemaakt door verschillende medewerkers.
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

Het gaat om glasscherven die afkomstig zijn van bierflesjes. De flesjes zijn niet verboden op het strand. "Maar er wordt wel van je verwacht dat je ze daarna opruimt. Dat gebeurt helaas niet", zegt Jacques Brummans van de gemeente.
Structurele oplossingWoensdag gaat de gemeente overleggen hoe ze dit probleem structureel kunnen oplossen. Een week geleden liepen er namelijk ook al 'tientallen mensen' snijwonden op.
LEES OOK: Glas in recreatieplas 't Zand in Alphen: strand en bodem zwemwater worden afgegraven
Hierna werd 't Zand twee dagen afgesloten en werd de bodem van het zwemwater met vijf centimeter afgegraven om het gebied op te schonen.
Plas weer schoonJudith van Loon van recreatiegebeid 't Zand in Alphen benadrukt dat de plas weer schoon is en dat er op de warme dinsdagmiddag heel wat mensen vrolijk hebben kunnen zwemmen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.