Apenkooiers halen 81.000 euro op voor gehandicapte kinderen

19 juli 2016 om 21:39
nl
Tienduizend apenkooiers hebben er voor gezorgd dat zeshonderd gehandicapte kinderen kunnen worden geopereerd of een prothese krijgen. Samen brachten zij 81.000 euro op voor het Lillianefonds.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

"Het zijn cijfers om trots op te zijn", zegt Maartje Remmers van Evenementenbureau Artishock.
De enorme apenkooi stond sinds donderdag op de Parade in Den Bosch. De opbrengst is voor het Lillianefonds, daarom heette de reuze-apenkooi ook de Liliane City Jungle. Het fonds streeft er naar om wereldwijd gehandicapte kinderen volwaardig mee te laten doen.
City JungleDe City Jungle was geïnspireerd op het klim- en klauterspel 'apenkooi', maar dan in een stoere moderne versie. Dus geen de bok en springplank, maar  een tien meter hoge kabelbaan, labyrint, laserstralen, escaperooms en windtunnels. Opgebouwd uit verschillende containers en stellages kon  je de drie werelddelen waarin het Liliane Fonds actief is: Afrika, Azië en Zuid-Amerika.
Het was de eerste keer dat er zo'n reuze-apenkooi werd opgebouwd. "Ik hoop van harte dat het een reizend project wordt, zodat er op meer plekken in Nederland voor het goede doel ge-apekooid kan worden", aldus Remmers.
ZIE OOK: Onze verslaggever René probeerde de baan vorige week al uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.