Tientallen Turken demonstreren in Tilburg tegen coup: ‘Wij staan voor liefde en respect’ [VIDEO]

20 juli 2016 om 02:08
nl
Tientallen Turks-Nederlandse Tilburgers demonstreren dinsdagavond in hun stad tegen de mislukte staatsgreep in Turkije van afgelopen weekend. Een stoet van zo’n tachtig jongeren trekt door het centrum van Tilburg. “Wij staan voor liefde, eenheid en respect", zegt een van de lopers tegen onze verslaggeefster.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De demonstranten kwamen op het Piusplein bij elkaar en liepen een rondje via de Paleisring, Heuvelstraat en Juliana van Stolbergstraat.
ZIE OOK: Turken protesteren tegen couppoging Turkije op Stadhuisplein in Eindhoven[YouTube:body:https://youtu.be/DmeRw7KjoSg]'Niet allemaal links of rechts'Zowel voor- als tegenstanders van de Turkse president Erdogan doen mee aan de demonstratie. Ze zwaaien met vlaggen en zingen liederen. Ze voeren geen actie voor een bepaalde partij, maar willen graag laten blijken dat ze de militaire coup afkeuren.
"Wij zijn niet allemaal links of rechts", zegt een van de initiatiefnemers. "We willen geen partijen tegen elkaar opzetten." De gemeente Tilburg gaf eerder deze week groen licht voor de demonstratie.
[Tweet:body:https://twitter.com/marjanka_radio/status/755471297396826117]
Mislukte staatsgreepEen deel van de Turkse strijdkrachten probeerde vrijdagavond de macht in het land te grijpen met behulp van tanks, straaljagers en helikopters. De onverhoedse aanval kostte bijna driehonderd mensen het leven, onder wie veel burgers.
De opstandige troepen bestookten onder meer het hoofdkwartier van de inlichtingendienst en het parlementsgebouw in Ankara. Er werden meer dan drieduizend mensen opgepakt.[Tweet:body:https://twitter.com/marjanka_radio/status/755472837960404993]In Tilburg wordt op dit moment ook een begin gemaakt met de opbouw van de Tilburgse kermis.[Tweet:https://youtu.be/WFu1x8ronuc]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.