Video

Eindhoven 'verslaat' Gilze-Rijen: 35,2 graden

20 juli 2016 om 20:06 • Aangepast 21 november 2020 om 08:49
nl
Het was woensdag de heetste dag van het jaar. Met temperaturen van 30 tot zelfs 35 graden hadden we te maken met zinderend heet weer, de eerste tropische dag van 2016. De hoogste temperatuur in Nederland is gemeten in Eindhoven. Daar liep de temperatuur op tot 35,2 graden.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Lang leek Gilze-Rijen de warmste plek van Nederland. Daar werd het 35 graden. Om half vijf werd in Eindhoven 35,2 graden gemeten.
ZwetenVooral in de steden was het zweten. Asfalt en bebouwing hielden warmte vast, waardoor het daar nog warmer kon worden dan op andere plaatsen. Ook waait het in steden minder.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Extra vroeg aardbeien plukkenOp de aardbeienvelden in Best werd dinsdag extra vroeg begonnen met oogsten om de hitte zo een beetje te ontlopen. De twintig studenten die als aardbeienplukker geld bijverdienen, warem daarom 's middags vrij.
De ANWB verwachtte woensdag tussen de 3400 en 3500 pechgevallen op de weg door de hitte. Dat is ruim tien procent meer dan normaal. Uit voorzorg werden dertig wegenwachten extra ingezet.
Niet zwemmen in rivieren en kanalenRijkswaterstaat waarschuwde mensen om, hoe aanlokkelijk het misschien ook lijkt, niet te zwemmen in rivieren en kanalen. Scheepvaart en natuurlijke sterke stroming maken het zwemmen gevaarlijk.
Sinds dinsdag is in onze provincie het Nationaal Hitteplan in werking gesteld vanwege het warme weer. Het hitteplan moet vooral problemen voor ouderen, mensen in zorginstellingen, chronisch zieken en mensen met overgewicht beperken. Deze mensen zijn extra kwetsbaar bij hoge temperaturen.
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseert iedereen voldoende water te drinken, dunne kleding te dragen, lichamelijke inspanning 's middags te beperken en veel in de schaduw te blijven. Ook wij zetten wat tips op een rijtje om koel te blijven.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.