IJssportcentrum Eindhoven hoeft tóch niet dicht, exploitant gevonden en gemeente draagt bij

20 juli 2016 om 10:27
nl
Op deze bloedhete dag zal er ongetwijfeld veel aan ijs worden gedacht. In Eindhoven nog iets meer dan in de rest van de provincie: daar hoorden de ijssportverenigingen dinsdag dat het ijssportcentrum nog zeker tien jaar open blijft.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

En dat leidt tot vreugde. Een jaar geleden zag het er nog somber uit voor Eindhovenaren die graag de ijzers onder binden. Schaatsen en ijshockey behoorden niet meer tot de ‘kernsporten’ waar Eindhoven in wilde investeren.
In de sportvisie was er simpelweg geen geld meer voor het IJsportcentrum. Het was te duur, er waren te weinig bezoekers en het sportcentrum draait al een paar jaar verlies. Dus de deuren moesten sluiten.
'Schop onder de gordel'Dat nieuws viel niet goed bij de ijsvrienden. ‘Als een mokerslag’ kwam de boodschap aan en men ervoer het ‘als een schop onder de gordel’. Er volgde een demonstratie en meerdere protestevenementen. Tweeduizend man kwam in opstand.
Dat geluid werd gehoord. De gemeente draaide 180 graden, er werd een nieuwe exploitant gevonden en de gemeente besloot dat ze tóch geld op tafel wil leggen. De gemeente levert een maximale bijdrage van 650.000 euro per jaar en Sportfondsen neemt per 1 januari 2017 de exploitatie over.
Verenigingen blij“Dit is toch het resultaat van een zeer massief en breed gedragen verzet tegen het doemscenario waar de gemeente vorig jaar mee kwam”, zegt Willem Maris, bestuurslid van IJsclub Eindhoven. Hij is een blij man. “We hebben er veel energie ingestoken, zowel met de verenigingen als met individuele schaatsers. En nu kan het toch openblijven.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.