Video

Commanderij College kan veiligheid leerlingen niet meer garanderen na conflict met gemeente

20 juli 2016 om 13:38
nl
De directie van het Commanderij College in Laarbeek kan de veiligheid van de eigen leerlingen niet garanderen als die ingekwartierd worden bij een basisschool. De gemeente Laarbeek wil die samenvoeging. Directeur Carla Grootjen van het college is woedend. "Op avontuur gerichte pubers passen niet bij jonge kinderen die met hun ouders vragen om een beschermde omgeving. De school kan de veiligheid van haar eigen leerlingen niet garanderen", aldus Grootjen.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

Het Commanderij College heeft in Laarbeek ruimtegebrek. De gemeente wil 500 leerlingen onderbrengen op drie verschillende locaties waaronder een basisschool. Grootjen reageert in een persbericht ongekend fel op dat voornemen. Volgens de school is die samenvoeging onnatuurlijk. "Laarbeek vindt voortgezet onderwijs niet belangrijk voor Laarbeekse samenleving",  staat boven een persbericht dat woensdag is verstuurd.
School wordt afgestraft"De landelijke ontwikkelingen en de kwaliteiten van de school worden afgestraft door deze gemeente. Leerlingen en inwoners van de gemeente kunnen fluiten' naar goede huisvesting van de school",  aldus het Commanderij College.De onderhandelingen over extra huisvesting voor de school lopen al anderhalf jaar. Zolang weet de gemeente, aldus het college, al dat de nu voorgestelde opsplitsing geen optie is. De directie verwijt de gemeente Laarbeek geen visie te hebben en het proces te hebben vertraagd.
De gemeente Laarbeek verwijst voor een reactie naar het besluit van het college van burgemeester en wethouders. Daarin staat dat het college zo snel mogelijk twee noodlokalen extra gaat plaatsen naast de huidige noodlokalen bij het Commanderij College in Beek en Donk. "Met deze tijdelijke oplossing wordt er ruimte gecreëerd om samen met het Commanderij College te komen tot een structurele oplossing voor de lange termijn", aldus het college. Over die oplossing moet de gemeenteraad een beslissing nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.