Brabantse Zoë ondersteboven op WK Paaldansen in Londen - Omroep Brabant
Video

Brabantse Zoë ondersteboven op WK Paaldansen in Londen

20 juli 2016 om 14:23
nl
Dit weekend is het Wereldkampioenschap paaldansen in Londen. De veertienjarige Zoë Timmermans uit Liempde mag Nederland daar gaan vertegenwoordigen. Zelf schat ze haar kansen niet bepaald hoog in.
Profielfoto van Hamacher Stan
Geschreven door
Hamacher Stan

"Ik ga er heen om plezier te hebben en wil vooral genieten", zegt de jonge paaldanseres. Op 29 mei werden de Nederlandse Kampioenschappen gehouden in Den Bosch. Daar werd Zoë tweede in de categorie tot veertien jaar. Gespannen vertrekt ze woensdagavond met haar trainer en moeder naar Londen.
TaboePaaldansen heeft veel weg van een turnoefening. Er moet hard worden getraind, wil je niet voor paal staan. Tijdens de wedstrijden is er geen plek voor sensualiteit en erotiek.
Toch rust er nog een taboe op de sport. Mensen kennen het vooral van films die zich afspelen in donkere nachtclubs. Dat dacht ook Zoë's oma: "Mijn man en ik hadden er onze bedenkingen bij. Wij hadden zoiets van: Wát ga je doen?!" Maar toen Grietje Kosters haar kleindochter in actie zag was ze helemaal verkocht. Ze is dan ook apetrots dat Zoë naar het WK mag.
Het wereldkampioenschap wordt dit weekend live uitgezonden via de Facebook-pagina van het evenement.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.