Bosschenaren maanden cel in na goed doordachte plofkraak - Omroep Brabant

Bosschenaren maanden cel in na goed doordachte plofkraak

20 juli 2016 om 16:46
nl
De rechtbank in Den Bosch heeft drie mannen van 25, 26 en 35 jaar uit Den Bosch en Utrecht veroordeeld tot gevangenisstraffen van 21 tot 24 maanden. Volgens de rechtbank hebben ze in april 2015 in Maarssen een geldautomaat tot ontploffing gebracht en met een gestolen auto de gevel van het pand geramd, waarna ze er met 1870 euro vandoor gingen.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

De auto waarmee de  mannen de strafbare feiten pleegden, werd op 14 april 2015 in het Brabantse dorp Zeeland gestolen. Omdat de wagen was voorzien van een zender kon die snel worden opgespoord. De politie volgde de autodieven enige tijd om te zien wat ze nog meer van plan waren. Ze werden gearresteerd nadat ze de plofkraak hadden gepleegd.
Daders zeer professioneelTwee van de drie advocaten van de mannen vonden dat de officier van justitie niet-ontvankelijk moest worden geacht omdat de politie de plofkraak had kunnen stoppen. De rechtbank wees het verzoek van de advocaten af.
De daders gingen uiterst professioneel te werk.  Zo werd er onder meer gebruikgemaakt van een gestolen, zeer snelle auto; werd diezelfde nacht een set kentekenplaten gestolen en op de gestolen auto gemonteerd; werd van tevoren benzine getankt in jerrycans om te voorkomen dat er rondom de datum van de plofkraak camerabeelden van de daders zouden worden gemaakt. Ook hadden de drie een ingenieuze vluchtroute bedacht en uit gesprekken die vanuit de auto werden afgeluisterd bleek dat de mannen technisch goed onderlegd waren en precies wisten hoe ze de plofkraak moesten uitvoeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.