Mishandelde Pokémon GO-speler doet aangifte: 'Zelfs toen ik op de grond lag gingen ze door'

20 juli 2016 om 21:01
nl
De 31-jarige man die zaterdagnacht in Tilburg in elkaar werd geslagen omdat hij tijdens het spelen van Pokémon GO werd aangezien voor een inbreker, doet aangifte tegen zijn belagers. Dat laat de man aan Omroep Brabant weten. Omdat hij bang is voor meer geweld, wil hij anoniem blijven.
Profielfoto van Huisman Marcel
Geschreven door
Huisman Marcel

De Tilburger was om half één 's nachts te voet op weg naar huis na een bezoek aan een vriend. Onderweg wilde hij op straat nog een Pokémon vangen met zijn mobiele telefoon, toen er twee mannen op een scooter op hem af kwamen rijden. "Ze gedroegen zich schrikachtig en vertelden dat ze op zoek waren naar een inbreker. Daarna keerden ze om en kwamen met een grote groep achter me aan."
'Ze sleurden me mee'"Toen werd het ineens vervelend. Ik moest laten zien wie ik het laatst gebeld had in mijn telefoon. Ze sloegen en schopten me, hielden me vast en sleurden me mee" vertelt de man.
"Zelfs toen ik op de grond lag, gingen ze door met trappen. Ik kreeg een schop tegen mijn tanden, waardoor mijn hele gebit geruïneerd is", vervolgt hij. De 31-jarige man legt uit dat de groep die zich om hem heen verzamelde steeds groter werd. Een van de groepsleden stond klaar om met een koevoet uit te halen, herinnert hij zich.
'Niemand zou me helpen'Op dat moment hoorde hij hoe de politie erbij zou worden gehaald. "Ik dacht eerst nog, dit is mijn redding, want als het aan deze buurtbewoners lag, was er helemaal niemand die me zou komen helpen."
De man werd vastgehouden tot de politie kwam. Die namen de 31-jarige Tilburger mee en zetten hem op het bureau in de cel. Omdat hij totaal niet aan het signalement voldeed dat was doorgegeven, werd hij uiteindelijk de volgende dag op bevel van de Officier van Justitie vrijgelaten.
ZIE OOK: Mishandelde Pokémon-speler die als inbreker werd gezien, gaat vrijuit
'Dit mag niet onbestraft blijven'"Wat ik nog het allerergste vind, is dat ik als slachtoffer ongeveer vijftien uur heb vastgezeten, voordat mijn onschuld werd bewezen, terwijl zij allemaal nog vrij rondlopen", vertelt het slachtoffer verbolgen. "Ze wonen bij mij in de buurt en ook ik wil in de toekomst nog normaal over straat kunnen."
Daarom doet de Tilburger aangifte tegen zijn belagers. Ook eist hij excuses. "Ze hebben voor eigen rechter gespeeld, terwijl ze de verkeerde voor zich hadden." De Pokémon GO-speler vindt dat er een grens is overschreden. "Dit mag niet onbestraft blijven. Ze hebben me bont en blauw geslagen. Ik heb er gekneusde ribben aan overgehouden. Moest naar de kaakchirurg, het ziekenhuis, de tandarts. Nu wordt er werk van gemaakt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.