Wegenwachter Wouter is de held van Zuid-Frankrijk: 'Soms psycholoog onderweg' - Omroep Brabant
Video

Wegenwachter Wouter is de held van Zuid-Frankrijk: 'Soms psycholoog onderweg'

20 juli 2016 om 23:02
nl
Vakantiegangers die door Frankrijk rijden, hoeven zich deze zomer weinig zorgen te maken. Onder het Zuid-Franse Lyon staat wegenwachter Wouter de Graaff uit Waalwijk paraat om iedereen weer veilig op weg te helpen bij autopech. Soms voelt hij zich 'psycholoog onderweg'.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

Niet de technische hulp, maar de mentale bijstand is volgens hem namelijk vaak minstens zo belangrijk. "Even de tijd nemen voor mensen zodat ze weer verder kunnen", legt hij uit.
Hoewel hij zijn dagen doorbrengt op een camping, is het allesbehalve een vakantie. ''Ondanks het feit dat Brabant nog niet vrij is, is het wel al erg druk. Het zijn lange dagen van soms wel twaalf uur'', vertelt De Graaff.
'Binnenkort komt vriendin over'Toch is het wel een droombaan, volgens de automonteur van de ANWB. ''Iedereen onderweg zwaait en glimlacht naar je. Mensen zijn superblij dat je ze op weg helpt. Zo heb ik gisteren nog een juichteam van de Tour de France op weg geholpen.''[youtube:body:https://youtu.be/pQj5u8RdMQM?list=PLkYG57sclYoy47IIDzDzv1wWOpDU8TZk5]Gelukkig kan onze reddende engel af en toe ook nog even bijkomen. ''Op dinsdagen en woensdagen ben ik vrij omdat dat de rustige dagen zijn. Binnenkort komt ook nog even mijn vriendin over.''
Als je met pech strandt in Frankrijk zou het dus zomaar kunnen dat je binnenkort wegenwachter Wouter tegenkomt. Tot en met 21 augustus helpt hij alle Brabanders (en alle andere Nederlanders) weer vrolijk op weg. Duimpje omhoog en zwaaien dus als je onze Wouter tegenkomt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.