Zakarin wint zware bergrit in Zwitserland, Stef Clement achtste - Omroep Brabant

Zakarin wint zware bergrit in Zwitserland, Stef Clement achtste

20 juli 2016 om 19:04
nl
De Rus Ilnoer Zakarin heeft woensdag de zware zeventiende etappe van de Tour de France gewonnen. De 26-jarige renner van Katoesja was de sterkste uit een kopgroep van in totaal veertien renners die op de eerste van vier beklimmingen de aanval koos. Stef Clement uit Made werd achtste op 2 minuut 57.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Zakarin soleerde op de lastige slotklim naar het Zwitserse bergdorp Finhaut-Emosson naar de grootste zege uit zijn loopbaan.
De Colombiaan Jarlinson Pantano, die zondag nog winnaar was in de vijftiende etappe, werd tweede op 55 seconden. De vluchters vormden geen bedreiging voor de klassementsrenners die op riante achterstand werden gezet.
Froome vergroot voorsprong Geletruidrager Chris Froome heeft een belangrijke stap gezet richting de eindoverwinning. De Britse klassementsleider was de enige van de klassementsrenners die op de slotklim van de zeventiende etappe naar Finhaut-Emosson kon reageren op een aanval van zijn voormalige ploeggenoot Richie Porte.
De Nederlandse nummer twee in het algemeen klassement Bauke Mollema moest passen, evenals de Colombiaanse favoriet Nairo Quintana. Beiden verloren kostbare tijd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.