'Niet alle verzekeraars keren uit na hagelstorm'

20 juli 2016 om 21:46
nl
Er zijn nog steeds verzekeringsmaatschappijen die geen schade uitkeren aan boeren die zijn getroffen door de hagelstorm een maand geleden. Dat stelt de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO). “Ze laten mensen in de kou staan”, aldus voorzitter Hans Huijbers in een persverklaring.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Volgens de ZLTO zijn het vooral de grotere verzekeraars, waaronder Achmea en Aegon, die nog geen schade hebben uitgekeerd.
ZIE OOK: Telefoon schadeverzekeraars staat roodgloeiend na noodweer, miljoenen aan schade gemeld
Wel stormschade, geen hagelschadeZLTO-leden met een intensief bedrijf (koeien, varkens, kippen) zijn vaak wel verzekerd voor stormschade, maar niet voor hagelschade. “Dat is vaak op advies van de verzekeringsmaatschappij. Voor een fruitteler of een tuinder ligt dat weer anders”, aldus Huijbers.
Grote hagelstenen richtten op 23 juni veel schade aan bij boeren, met name in het zuidoosten van de provincie. Volgens de ZLTO is de schade ook het gevolg van de harde storm. “De schade dient sowieso te worden vergoed op grond van de stormschadeverzekering in die gevallen waarin er ook sprake is geweest van een storm zoals omschreven in de polis.”
ZIE OOK: 'Het lijkt wel een Randstadkabinet': geen extra geld voor slachtoffers hagelstorm
Soepelere lijnEen aantal verzekeraars heeft volgens ZLTO besloten de schade te dekken op grond van de stormschadeverzekering. “Het gaat met name om kleinere verzekeraars die een soepelere lijn hanteren.”
Alles over het noodweer en de gevolgen lees je op omroepbrabant.nl/noodweer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.