Georginio Wijnaldum op weg naar Liverpool, PSV kan meeprofiteren

21 juli 2016 om 12:15
nl
Georginio Wijnaldum heeft zijn gewenste transfer bijna te pakken. De Nederlandse international staat op het punt over te stappen naar Liverpool, dat volgens Engelse media donderdag een akkoord bereikte met Newcastle United over een transfersom van 25 miljoen pond (30 miljoen euro). Als dat gebeurt lijkt PSV, zijn voormalige werkgever, mee te profiteren.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Vorig seizoen stapte Wijnaldum over van PSV naar Newcastle United. PSV heeft bij de transfer een doorverkooppercentage bedongen. "Wij kunnen bevestigen dat er sprake is van een doorverkooppercentage", laat een woordvoerder van PSV weten aan De Telegraaf. "Maar over verdere details doen wij geen mededelingen."
PSV ontving 20 miljoen euro van Newcastle voor Wijnaldum. Als de international overstapt voor 30 miljoen euro dan deelt PSV mee in de meerwaarde van 10 miljoen euro.
Gedegradeerd met Newcastle UnitedDe 25-jarige Rotterdammer degradeerde afgelopen seizoen met Newcastle United uit de Engelse topcompetitie. Ondanks het dramatische jaar van de 'Magpies' maakte Wijnaldum zelf wel de nodige indruk tijdens zijn debuut in de Premier League. De dertigvoudig international van Oranje werd topscorer van zijn club met elf doelpunten.
Manager Jürgen Klopp van Liverpool ziet de dynamische middenvelder als een perfecte versterking van zijn ploeg. Naar verwachting ondertekent Wijnaldum nog deze week een contract bij de 'Reds'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.